Recept je rychlý, pokud si jako já listové těsto koupíte. Ostatní, kteří si ho vyrobí doma, obdivuji. 

Nevěřila bych, že se to dá…….Ale náš Štěpán za pomoci trpělivé Terezky zkusil novou možnost zpracování našich úžasných sladkých  meruněk. Letos (2015) tedy přibylo kromě sušení a džemování  ještě meruňkobraní. Nevěřila bych, kolik práce je k tomu třeba. Například vyždímat z masitých oranžových plodů dost šťávy. 

Tak tady hraje roli majolka  - věřte nevěřte. Díky ní je těsto křupavé.  Potřebujeme 250g majolky, 600g hladké mouky, špetku soli, 5 lžic cukru, trochu mléka a droždí. Dále 1 vejce na potření a náplň – nejlepší je samozřejmě tvaroh a meruňky. Z uvedených přísad zpracujeme těsto, necháme vykynout.

Recept na klasickou marmeládu najdete jak v knihách, tak v kuchařkách na internetu. Já ji dělám podle chuti, takže neposloužím konkrétním receptem. Základ jsou samozřejmě meruňky a cukr.

Tento recept pochází od jedné z našich milých zákaznic. Je fajn, když díky meruňkám poznáváte další a další lidi. Někdo koupí meruňky jen tak, na otočku, ale hodně lidiček se zastaví a popovídá si.

FaLang translation system by Faboba