Tak tady hraje roli majolka  - věřte nevěřte. Díky ní je těsto křupavé.  Potřebujeme 250g majolky, 600g hladké mouky, špetku soli, 5 lžic cukru, trochu mléka a droždí. Dále 1 vejce na potření a náplň – nejlepší je samozřejmě tvaroh a meruňky. Z uvedených přísad zpracujeme těsto, necháme vykynout.

Já pak z těsta rukama vymačkám na potřený plech jeden velký koláč (z uvedeného množství uděláte 2 plechy), nandám na něj tvarohovou náplň a pokladu ovocem.  Ideální je pak ještě okraje potřít rozmíchaným vejcem a posypat koláč drobenkou.

Náplň: tvaroh podle chuti osladíme a zamícháme do něj buď vejce nebo pudink. K meruňkám se perfektně hodí pudink s citronovou příchutí.
Drobenka: tuk-cukr-hrubá mouka v poměru: přiměřeně-přiměřeně-přiměřeně.
PROSTĚ SE ODVAŽTE A BUĎTE TVOŘIVÍ………….

FaLang translation system by Faboba