Pokud chcete dodržet ve výsledku oranžovou barvu, je dobré meruňky potřít citronovou šťávou. Já to se jejich vzhledem nepřeháním, takže moje sušené meruňky jsou bez dotyku citronu. Tudíž  spíše oranžovohnědé.   V klasické sušičce je suším nakrájené na poloviny nebo čtvrtky.

  Záleží na Vás, jakou chcete výslednou velikost.

První roky jsme sušené meruňky dávala do plátěných pytlíků, ale ouha – začínaly plesnivět nebo musely být vysušené tak, že se těžko žvýkaly. Dnes je také suším, ale nechám je přece jen trošičku měkké. Pak si je ve sklenici dávám do mrazáku a vyndám vždy jen potřebné množství.

Sušené meruňky se dají obalit v čokoládě. Také je někdy nakrájím nadrobno a zapracuji do hmoty na kokosky nebo krokantové pusinky apod. Dodají těmto sladkostem zase jinou chuť, než je ta klasická. Určitě by šly kousky sušených meruněk i do musli.

FaLang translation system by Faboba