Zavařování dnes není tak časté.  Ještě si pamatuju moji babičku v Chrášťaněch a její zásoby – to byla spižírna!!!! V policích stály řady kompotů, plné ovoce z domácí zahrádky: angrešt, rybíz, třešně, višně, hrušky…..Mrazák v té době neexistoval.

Meruňky jsou jen několik dní, týdnů a pak celý rok nic.  Mražení je rychlé z hlediska času, který ve chvíli, kdy češeme a prodáváme, není nazbyt.
A čerpat můžeme z mrazáku celý rok. 

Pokud chcete dodržet ve výsledku oranžovou barvu, je dobré meruňky potřít citronovou šťávou. Já to se jejich vzhledem nepřeháním, takže moje sušené meruňky jsou bez dotyku citronu. Tudíž  spíše oranžovohnědé.   V klasické sušičce je suším nakrájené na poloviny nebo čtvrtky.

FaLang translation system by Faboba