Meruňkami proti rakovině

Meruňky patří mezi nejzdravější ovoce vůbec. Obsahují ve 100 gramech jen 57 kalorií. Tato kulturní ovocná dřevina byla známá už roku 2000 př.n.l. v Číně, kolem roku 800 v západní Evropě a ve středoevropských státech až ve 14.století.

Nejvyšší koncentrace účinné látky vitamínu B17 se u nás nachází v lehce dostupných meruňkových jádrech. Je moudré se řídit jednoduchým pravidlem, že člověk by neměl jíst více jader najednou, než by pravděpodobně zkonzumoval, kdyby jedl i rozumné množství celého ovoce. Vitamin B17 může posloužit jako zdravá a přírodní alternativa prevence proti negativním civilizačním onemocněním, hlavně v kombinaci se zdravím stravováním, pravidelným pohybem a vhodným přísunem vitamínů. A jak působí vitamín B17 na samotné rakovinové buňky? Molekula vitamínu B17 obsahuje dvě jednotky glukózy (cukru), jednu molekulu benzaldehydu a jednu molekulu kyanidu, vše pevně spojeno. Jak každý ví, kyanid může být vysoce toxický, dokonce může mít smrtelné následky, jestliže se přijme v dostatečně velkém množství. V přirozeném stavu je chemicky nečinný a nemá absolutně žádný účinek na živé tkáně.


Proč jsou meruňky zlatavě oranžové ? Protože obsahují velké množství betakarotenu – minerálu, který prodlužuje opálení. Také olej lisovaný za studena z meruňkových jader, který má vysoký obsah všech druhů vitamínů B a A v přírodní formě, si v poslední době oblíbili labužníci na celém světě. Neméně významnou částí meruňky jsou její jádra. Obsahují látku zvanou Laetril, známou pod obchodním názvem vitamin B17, který je významný svými proti rakovinovými účinky. Nejvyšší obsah vitamínu B17 je ukryt v meruňkových jádrech.. Laetril obsahuje mimo jiné i polysyntetickou molekulu látky Amygdalin. Ten můžeme najít ve více než 1200 rostlinách.


Existuje pouze jedna látka, která může odblokovat molekulu B17 a uvolnit kyanid. Touto látkou je enzym zvaný beta-glukosidáza, který budeme nazývat „odemykací enzym“.  Naštěstí se tento odemykací enzym nenachází v nebezpečné míře v těle nikde jinde než v rakovinových buňkách, kde je naopak vždy přítomen v hojném množství. Kyanid z meruňkových jader zaútočí na zdravé i rakovinové buňky. Zdravé buňky se schovají do svého „úkrytu“ pod látku zvanou rhodanáza, které kyanid rozkládají a chrání tak zdravé buňky před poškozením. Naopak beta-glukosidáza v nádorových buňkách aktivuje kyanid z jadérek a dojde tak v jádru samotné rakovinové buňky k zničení a likvidaci nádoru.

Kniha jako důkaz

Na léčbu rakoviny se využívá ve své purifikované formě známé pod názvem Leatril nebo Amygdalin. O účinnosti infuzního podání Laetrilu svědčí knížka Laetrile case histories ( Laetril – případová studie ), kterou sepsala Patricia I.Griffinová spolu s americkým doktorem Johnem A.Richardsonem. Oba působili přímo na klinice The Richardson clinic, kde se zaměřili na léčbu rakoviny prostřednictvím využití vitaminu B17 a kde byli přímými svědky zázračné moci tohoto pozoruhodného vitamínu.
Kniha popisuje 62 reálných případů pacientů trpících onkologickým onemocněním  a jejich uzdravení na základě podávání vysokých dávek Laetrilu v kombinaci se speciální předepsanou dietou. V knížce je popsaný každý případ zvlášť precizně s doloženými fotografiemi pacientů „před“ a „po“ terapii Laetrilem a veškerou detailní zdravotní dokumentací. Nejsou to žádné vymyšlené historky nebo náhodné případy, ale autentické příběhy a osudy lidí, kteří vyhráli boj se zákeřnou nemocí právě díky aplikaci vitaminu B17.