Třebenické díkůvzdání v roce 2019

Pěstování i prodej našich meruněk je založen na dlouhotrvající tradici pokračující přes čtyři generace. Pěstování nás jednoduše baví. Nic není příjemnějšího než čas strávený venku na slunci, radost z výsledků a rovněž i pochvaly od zákazníků, které mnohdy slýcháme.

Kromě pěstování se občas vrháme i do dalších netradičních aktivit, jako je propagace zemědělství na Třebenicku a zejména pěstování meruněk. Úspěšně máme za sebou účast na Expu 2015 v Miláně, zapůjčení expozice do muzea v Žatci a spoustu jiných aktivit, které nám dělají ohromnou radost.

Za vše z toho je občas nutné poděkovat. Proto jsme zúčastnili organizace Třebenického díkůvzdání, které proběhlo na zahradě Českobratrské církve evangelické. Velice dobře si totiž uvědomujeme, že je mnohdy důležité kromě naší práce založené na tradici, získat také požehnání shora, aby se vše v pořádku podařilo. Na úrodu mají nemalý vliv jarní mrazíky nebo nemoci, které mnohdy nedokážeme samy ovlivnit. Za vše, co nám s meruňkami i v životě pomáhá, je nutné tedy občas poděkovat. Proto jsme se pro účast na díkůvzdání rozhodli a určitě nelitujeme 😊